Zoekt u Christelijke gedichten voor kerkblad, liturgie, bijbelstudie, vieringen of een gedicht bij een Bijbelgedeelte? De gedichten die u hier aantreft mag u ongewijzigd met vermelding van naam en bron vrij gebruiken. Zoekt u een digitale verjaardagskaart, beterschapskaart, condoleancekaart of doopkaart met een gedicht? Ook die kunt u hier vinden. Voor vragen of het verzorgen van een lezing met voordrachten of een workshop kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Inmiddels is er ook een volledig programma voor Kerst en Pasen. Mijn boeken zijn via mijn mailadres verkrijgbaar en te leen in de bibliotheek. Er is nog een interview te beluisteren van enkele jaren geleden , https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

donderdag 29 oktober 2015

Nieuw kerstverhaal 2015 "Opmerkelijke kerstboodschap", nu ook in het Fries vertaald


Na een lange autorit zien ze Zeeburg op de borden. Nog een klein stukje, dan kunnen ze de benen strekken. Nu nog een parkeerplaats zoeken. Zoals altijd is het overal vol. De auto is niet groot, soms kunnen ze ergens staan waar een grotere auto niet tussen past. Daar verderop is nog een klein plaatsje. Als de auto er met veel moeite geparkeerd is zien ze bij het uitstappen waarom dit plekje nog vrij was. Overal ligt geplet glas. Het lijkt er op dat ze er precies omheen gereden zijn, alhoewel… Nou ja, het is zoals het is, op hoop van zegen. Volgende keer eerst kijken. Ze pakken de vouwfietsen uit de auto. Nog even een beetje lucht in de banden, en na een laatste controle of ze alles bij zich hebben en de deuren afgesloten zijn fietsen ze in de richting van de Zeeburgerbrug.
Het is koud maar droog. Vanaf de brug kunnen ze de auto zien staan. Heerlijk voelt dit. Lekker vrij, je hoeft niet op een bus of tram te wachten, het enige waar je goed op letten moet is dat je niet door glas rijdt. Na een kwartiertje stevig op fietsen zijn ze in het centrum van Amsterdam. De stad is al in kerstsfeer. Gezellig. Af en toe lukt het Marja niet helemaal om bij de hoge bruggetjes op te fietsen en moet ze even afstappen, maar van de brug af gaat supersnel. Dan haalt ze Mark zo weer in. Ze zijn er bijna. Het uithangbord van het veilinggebouw is al in zicht. Het is altijd bedrijvig in dit deel van Amsterdam. De veilinghoudster staat even buiten een sigaretje te roken. Ze ziet Marja en Mark al aankomen en steekt haar hand op. Lachend kijkt ze toe hoe Mark de fietsen op slot zet bij het trapje voor het grachtenpand. Ze zijn zo langzamerhand al vaste bezoekers op de kijkdagen en meestal ook op de afhaaldagen.

Verder lezen? Neem contact op via cobytjeert@live.nl ook voor de Friese vertaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten