Zoekt u Christelijke gedichten voor kerkblad, liturgie, bijbelstudie, vieringen of een gedicht bij een Bijbelgedeelte? De gedichten die u hier aantreft mag u ongewijzigd met vermelding van naam en bron vrij gebruiken. Zoekt u een digitale verjaardagskaart, beterschapskaart, condoleancekaart of doopkaart met een gedicht? Ook die kunt u hier vinden. Voor vragen of het verzorgen van een lezing met voordrachten of een workshop kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Inmiddels is er ook een volledig programma voor Kerst en Pasen. Mijn boeken zijn via mijn mailadres verkrijgbaar en te leen in de bibliotheek. Er is nog een interview te beluisteren van enkele jaren geleden , https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

zaterdag 18 januari 2014

Een Christelijk Paasverhaal, nu ook vertaald in het Fries en Gronings






Paasfeest op het kerkhof 
 
Nog een klein stukje, rrrrrt, achteruit, vooruit, klaar. Voorzichtig manoeuvreert ze de feestelijke stof onder de naaimachinevoet vandaan, knipt de draden door en met een voldane glans op haar gezicht loopt ze naar de slaapkamer.
In de spiegel keurt ze haar uitbundig gekleurde creatie, trekt haar zaterdagstenue weer aan en bergt tevreden de naaimachine op.
Morgen zal ze in Paaskleding het Opstandingsfeest meevieren.
Ze loopt de tuin in en ziet de trompetnarcissen in volle bloei staan. Altijd als ze narcissen ziet moet ze aan die stille Paasmorgen denken en ziet ze Maria en Jezus voor zich in de hof.
Vorig jaar om deze tijd kocht ze een doos vol omdat ze waren afgeprijsd. Na Pasen zijn ze toch uitgebloeid had de man van de supermarkt gezegd.
Ze kijkt op haar horloge, ze loopt al een tijdje met een plan. Het is bijna sluitingstijd.
Als ze de hoek om is ziet ze de narcissen al voor de supermarkt staan. Een jongen zet er een kartonnen bord bij. Ze leest: "NU GRATIS MEENEMEN." Wauw, dat komt goed uit. Ze vraagt hoeveel ze mee mag nemen. Een handzwaai maakt haar duidelijk dat ze de fietstassen en de korf mag volstouwen, zoveel ze bergen kan. Na Pasen zijn ze toch uitgebloeid en klanten komen er nu niet meer.

Verder lezen? Neem contact op via cobytjeert@live.nl, ook voor de Friese en de Groningse vertaling.

4 opmerkingen:

  1. Bijzonder mooi en origineel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Mirjam, wat leuk dat je even reageert. Hartelijk dank voor je waardering.

    Vriendelijke groet van Coby.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit verhaal zal woensdag 16 april 2014 uitgezonden worden in het programma “Voor u gelezen” van “Kruispunt Omroep” te Veenendaal. Deze omroep maakt gebruik van de ‘KERKRADIO LIJNEN’. U kunt meeluisteren via de website : www.kruispuntomroep.nl vanaf 19.00 uur. Het programma: “voor u gelezen” wordt uitgezonden van 19.00 uur tot 19.45 uur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mocht u de uitzending hebben gemist, u kunt deze nog beluisteren via www.kruispuntomroep.nl http://kerkdienstgemist.nl/assets/1039910-Opname

    BeantwoordenVerwijderen